Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Normativa socialment rebutjable puja el preu de Som Energia

150 150 opcions.coop

Us oferim una entrevista que hem fet a Som Energia perquè ens expliqui com és d’injusta una de les normatives que ha aprovat recentment el govern espanyol i que ha obligat la cooperativa a apujar les seves tarifes de manera urgent, sense poder esperar-se a la revisió anual de tarifes que es fa a l’Assemblea de Socis, que se celebrarà l’estiu.
Com segurament sabeu els subscriptors d’Opcions i els internautes que visiteu el nostre web, Som Energia és una cooperativa catalana que produeix i comercialitza electricitat generada exclusivament a partir de fonts renovables. Al llarg de la seva vida les seves tarifes elèctriques han estat de les més econòmiques dintre del mercat lliure de l’electricitat.
Aquí podeu veure com explica Som Energia els motius per al canvi, que tanmateix ha estat molt lleuger (0,00456 ?/kWh, és a dir d’un 3,5% sobre el preu anterior, en el cas de la tarifa 2.0A, la que paguen la immensa majoria dels domicilis). Un dels canvis normatius és sobre el cost del que s’anomena servei d’interrompibilitat, que consisteix en un compromís per part de les empreses que són grans consumidores d’electricitat (siderúrgia, cimenteres, gran indústria química, etc.) d’aturar la seva producció en cas que en moments puntuals no hi hagi prou producció d’electricitat per cobrir la demanda. A canvi d’aquest compromís reben una contraprestació econòmica, que paguem els ciutadans a través dels rebuts de la llum. Tant el canvi normatiu com el servei mateix ens han semblat molt injustos, i hem demanat a Som Energia que ens expliqués si és així.

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial