Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Consum responsable a la pràctica

150 150 opcions.coop

El consum responsable no és només consumir béns i serveis d’empreses que s’integren dintre del marc de l’economia social i solidària. La responsabilitat en el consum comença abans de l’acte de consumir, en la reflexió sobre l’acte que volem fer: Això ho necessito? Per què ho vull comprar? Quines implicacions té aquest acte de consum? Puc satisfer aquesta necessitat sense haver de comprar?
Aquestes reflexions porten implícit tenir en compte modalitats d’accés al consum que no passin per la compra: reutilització, reparació, consum col·laboratiu.
Això, doncs, és precisament el què ha passat amb els materials que vam emprar en la parada de mésOpcions de la Fira d’Economia Social i Solidària d’enguany. Resulta que al local que el grup Ecos té al carrer Bailèn, al soterrani, hi havia reverberació del so, és a dir “eco”. Per solucionar-ho hi ha diverses opcions, però abans de comprar res, es van activar les xarxes comunitàries i es va trobar la solució d’usar les caixes que estan allà emmagatzemades esperant la propera fira.
I és que el mercat social i les formes de consum alternatives, si volem que siguin transformadores, necessiten l’activació de la comunitat.
Però no s’acaba aquí. Com sabeu també teníem planter d’hortalisses per regalar i fer decoració. Abans de que aquest planter es fes malbé el vam donar a diverses persones, però el gruix més gran se n’ha anat a Can Masdeu. De nou, les xarxes relacionals s’activen, les ments es connecten i es satisfan necessitats sense haver de comprar.
Aquest és un exemple de com es poden satisfer necessitats de forma responsable, activant les comunitats i sense alimentar la màquina consumista.

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial