Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Butlletí de novembre de 2017

960 640 opcions.coop

Es pot practicar el #ConsumConscient per les festes de Nadal?
Nadal, Tió, Reis, rebaixes, black friday,… S’acosten uns mesos de consum desbocat i de campanyes publicitàries invasives que ens condueixen a comprar sense pensar, a fer-ho ràpidament movent-nos tant sols pel desig i la il·lusió de la possessió. Podem evitar que ens arrossegui aquesta tendència? Es pot consumir menys i viure millor? Com podem viure unes festes de Nadal practicant el #ConsumConscient?
Conèixer les claus del #ConsumConscient i tenir-les presents, ens ajudarà a viure de forma més tranquil·la i responsable amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn:

  1. Consumir menys
  2. Consumir sense comprar
  3. Comprar amb criteri

Trobaràs el detall de les tres claus en aquest breu article del nostre web: les tres claus del consum conscient.

Aquest mes de novembre destaquem
Addicionalment als consells anteriors, en aquest butlletí et destaquem els següents aspectes:
(1) Nou servei de mésOpcions per ajudar-te a instal·lar algunes de les alternatives que ofereix el mercat social;
(2) Presentem els mini lots i lots de Nadal, de productes ecològics i de proximitat, per autoconsum o per regalar, que ens ha preparat Quèviure per a tota la nostra comunitat, i que vam preanunciar en el butlletí anterior;
(3) Biciclot ens convida a una paella popular el 26 de novembre amb motiu de la inauguració de la seva nova seu: el hub de la bicicleta a Can Picó;
(4) Recordem la sèrie de xerrades/taller Capgirem el consum, de la qual encara queden tres xerrades/taller on es pot participar;
(5) i fem ressó del balanç de l’última FESC 2017, la Fira de l’Economia Solidària de catalunya que es va celebrar del 20 al 22 de novembre a l’edifici de Fabra i Coats, a Barcelona.

____________________________________________


I en un proper butlletí que publicarem a finals de mes, et presentarem una novetat que ens arriba d’Abacus. Tot un misteri!
Recorda també que les opcions que et presentem són alternatives reals a les companyies i empreses de l’economia tradicional i són econòmicament socials i solidàries. I si ara mateix no cerques alternatives en aquests àmbits de consum, no pateixis, en propers butlletins trobaràs altres informacions i opcions d’interès. Sempre hi ha… més Opcions. Més informació, en aquest enllaç.

Canvia’t  de companyia elèctrica, d’asseguradora o d’operadora de mòbil amb un sol clic


Nou servei de mésOpcions
per ajudar-te a instal·lar algunes de les alternatives que ofereix el mercat social com ara Som Energia, Arç assegurances i Som Connexió.
Vols instal·lar les alternatives d’opcions de consum i se’t fa una xic feixuc? Nosaltres t’ajudem!
Envia’ns una fotografia del teu rebut de la llum, de l’assegurança o del telèfon i et canviem sense cost  a Som EnergiaArç assegurances o Som Connexió. Pots fer-ho via email a contacte@mesopcions.coop o bé via missatge de whatsapp al 681 608 355.

Al web de mésOpcions, també trobaràs aquesta informació.

Vols un lot de Nadal per a autoconsum o per regalar?

Quèviure i mésOpcions et proposem gaudir d’unes festes de Nadal ecològiques i de proximitat amb els minilots i lots que dediquem a la nostra comunitat.
Configura el teu lot a partir de poc més de 10€! Hi trobaràs melmelades de Bouquet de l’Hort, patés de Es Pallarés, formatge ecològic de Puigcerver, pernil del Señorío de Montanera i galets de l’Hort del Silenci. També hi ha ventalls, xocolata i cafè d’Alternativa 3, neules i arrugats d’El Rosal, torrons de Massaxuxes, vins i caves de l’Olivera sccl i licor de nous de Tres cadires sccl.
Demanar-la és molt senzill. Només has de fer clic en aquest enllaç i configurar el lot que necessites. Per cada lot has d’indicar un mínim de quatre productes.
Si és per regalar, pots afegir la capsa envoltori de regal per 2,75€. I si no et va bé passar a recollir-la per una de les dues adreces que indiquem, te l’enviem per correu postal a on ens diguis per un cost afegit de 6,05€.
Tens temps fins l’11 de desembre per fer la teva comanda. Els lots s’enviaran o estaran disponibles a partir de dimecres 20 de desembre.
Les 20 primeres comandes rebran un llibre de regal! L’economia solidària en 100 paraules, de Jordi Garcia Jané, de recent edició, o bé el llibre Come y calla… o no, del Centre de Recerca i Investigació en Consum (actualment Revista Opcions).
Més informació en aquest enllaç del nostre web.

Vine a la festa de la bici!


Biciclot
 arriba als 30 anys i inaugura la seva nova seu i nou hub de la bicicleta a l’antic edifici de Can Picó, al carrer Pere IV 58, al barri del Poblenou de Barcelona, el proper diumenge 26 de novembre amb una festa oberta a tothom. La jornada inclourà un circuit infantil d’habilitat per anar en bici, un punt d’inspecció tècnica de la bicicleta, tallers d’artesania i alforges de cartró i una paella popular gratuïta (requereix reserva de tiquet anticipada), a més de les portes obertes de l’equipament durant tot el dia i acabarà tot amb uns focs d’artifici.
La jornada s’iniciarà a les 10 h del matí amb la lectura d’un manifest a l’antiga seu i una pedalajada popular fins a la nova seu.
Biciclot és una cooperativa que promou l’ús de la bicicleta a través dels tallers de reparació, els cursos per aprendre a anar en bicicleta, les activitats educatives i la venda de bicicletes a través d’una botiga de consum responsable.
Trobaràs informació més detallada en aquest enllaç del web de Biciclot.

 

Apropa’t al #ConsumConscient

– Com diries que és el teu consum?
– Què tenen a veure el #ConsumConscient i l’economia social?
– Es pot consumir de diferents maneres?
mésOpcions i la cooperativa Nusos, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, continuen la sèrie de xerrades-taller Capgirem el consum amb l’objectiu d’apropar el #ConsumConscient i transformador a les persones.
Són actes oberts a tothom i gratuïts, que tenen lloc a diversos barris de la ciutat de Barcelona. No cal fer reserva de plaça.
El total de tres xerrades que estan pendents es fan en els següents dies i escenaris:

El reconeixement de l’economia solidària

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC), va tancar la seva sisena edició, amb un gran èxit de participació, el passat diumenge 22 d’octubre. La FESC, organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, va rebre milers de persones durant un cap de setmana intens en què 200 expositors van oferir iniciatives alternatives al capitalisme.
El balanç de participació de mésOpcions a la FESC d’enguany ha estat d’allò més positiu. El nostre stand ha estat totalment desbordat aquests dies de fira amb molta gent informant-se de les alternatives de consum i amb molta gent donant-se d’alta com a persones sòcies de la cooperativa. Estem molt contents d’haver ajudat a tantíssimes persones i d’haver contribuït a l’èxit general de la fira.
En la part d’organitzacions expositores, les alternatives de banca ètica, com Fiare, OikoCredit i Coop 57; les telecomunicacions, com Som Connexió; o l’energia, com Som Energia, han estat les grans protagonistes d’enguany.
Les iniciatives de l’economia solidària representen un model de negoci vinculat al seu entorn més proper i estan donant resposta a les inquietuds d’una ciutadania cada cop més conscient que el model de producció i consum ha de ser més just i sostenible.
[llegir el resum complet en aquest enllaç]

 

Per un consum transformador

mésOpcions

Som una cooperativa integral de consum i de serveis amb l’objectiu de contribuir a la construcció de mercat social i de fomentar l’economia social i solidària.

Volem transformar el consum impulsant l’operativa de les cooperatives, les empreses de l’economia social i les entitats de finances ètiques. Projectes amb vocació de ser útils a la societat, d’oferir serveis de qualitat i de minimitzar el seu impacte ambiental i que fomenten la democràcia econòmica, el treball digne i la participació interna.

AbacusArç CooperativaBiciclotCelobert

COS cooperativa de salutDiva HogarFem EscalaFent País

Fiare Banca ÈticaSom ConnexióSom Energia

mésOpcions a facebookmésOpcions a Twitterweb mésOpcionsenvia un correu electrònic a mésOpcions

© 2018 Tots els drets reservats
Reps aquestes notícies perquè la teva adreça de correu electrònic està inclosa a la llista de distribució del butlletí de mésOpcions.
Si vols contactar amb mésOpcions o modificar les teves dades, envia’ns un correu a contacte@mesOpcions.coop.
Si vols deixar de rebre aquest butlletí, fes clic en aquest enllaç.

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial