Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Zona de Baixes Emissions: mesura abusiva o insuficient?

1018 425 opcions.coop

Barcelona fa fora de la ciutat els cotxes més vells. L’objectiu, indiscutible, és aconseguir un aire més net. Però, és la manera més eficaç d’aconseguir-ho? Analitzem els pros i contres d’aquesta controvertida mesura.

S’ha introduït a la metròpolis barcelonina, i properament s’aplicarà també a Madrid, una mesura orientada principalment a reduir la contaminació. És la primera que es pren a l’Estat espanyol amb aquest fi, i a Madrid s’hi introduirà el novembre que ve. S’anomena Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes) i consisteix a prohibir la circulació dels vehicles més contaminants, en una primera fase els dies que hi ha més contaminació. La mesura rep crítiques des de sectors d’interès ben diferents, des dels que lluiten per la qualitat de l’aire i la mobilitat sostenible fins als més defensors del vehicle privat. Explorarem arguments a favor i en contra.

La contaminació és un problema greu

La pol·lució ens perjudica la salut en una mesura més elevada del que solem ser conscients. Per exemple, si a l’àrea metropolitana de Barcelona –que és la metròpolis europea amb més densitat de vehicles/km2– es fes cas de les recomanacions internacionals per a pol·lució, activitat física, soroll, calor i accés a espais verds, cada any s’evitarien unes 2.900 morts prematures (el 20% de les que es produeixen), i la sanitat pública s’estalviaria 9.300 milions d’euros.1 Està a bastament demostrat, i així ho explica l’OMS, que els dies que hi ha més contaminació es produeixen més ictus i infarts de miocardi.

La Comissió Europea ha obert diversos expedients per incompliment dels límits admesos de pol·lució a municipis de l’Estat espanyol. Per a més informació sobre contaminació i salut a Barcelona es pot visitar el web de la campanya Menys cotxes, més salut i visitar el web municipal Qualitat de l’Aire.

Reduir els nivells de contaminació és, per descomptat, un dels pilars d’un nou model de mobilitat més saludable i sostenible, com també ho són pacificar les ciutats i retornar a les persones un espai públic agradable, i reduir el consum d’energia del transport i per tant la contribució a l’efecte hivernacle. Hi ha una estratègia que persegueix tots tres objectius: robar protagonisme al cotxe i a la moto

La contaminació és un problema greu

La pol·lució ens perjudica la salut en una mesura més elevada del que solem ser conscients. Per exemple, si a l’àrea metropolitana de Barcelona –que és la metròpolis europea amb més densitat de vehicles/km2– es fes cas de les recomanacions internacionals per a pol·lució, activitat física, soroll, calor i accés a espais verds, cada any s’evitarien unes 2.900 morts prematures (el 20% de les que es produeixen), i la sanitat pública s’estalviaria 9.300 milions d’euros.1 Està a bastament demostrat, i així ho explica l’OMS, que els dies que hi ha més contaminació es produeixen més ictus i infarts de miocardi.

La Comissió Europea ha obert diversos expedients per incompliment dels límits admesos de pol·lució a municipis de l’Estat espanyol. Per a més informació sobre contaminació i salut a Barcelona es pot visitar el web de la campanya Menys cotxes, més salut i visitar el web municipal Qualitat de l’Aire.

Reduir els nivells de contaminació és, per descomptat, un dels pilars d’un nou model de mobilitat més saludable i sostenible, com també ho són pacificar les ciutats i retornar a les persones un espai públic agradable, i reduir el consum d’energia del transport i per tant la contribució a l’efecte hivernacle. Hi ha una estratègia que persegueix tots tres objectius: robar protagonisme al cotxe i a la moto

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial