Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Publiquem una guia pràctica de cooperatives de consum

150 150 opcions.coop

La guia ha estat elaborada pel nostre company José M. Alonso en el marc d’un projecte ‘aracoop’ de foment del cooperativisme i l’economia social. Aquest nou material pretén servir d’ajuda i orientació per a persones interessades en el cooperativisme de consum.

La guia, elaborada al llarg de 2018, és una ajuda per a aquelles persones que volen muntar una cooperativa de consumidors i usuaris. També és una lectura pensada per a qualsevol persona interessada en aquest tipus de cooperativa.

Està plantejada amb una doble enfocament:

  • D’una banda, recull en forma de guia bàsica els aspectes clau a tenir en compte per a muntar una cooperativa de consumidors i usuaris. Es parla dels orígens i motivacions del cooperativisme de consum i dels aspectes organitzatius, econòmics (laborals, fiscals, etc.) i de govern (persones sòcies, consell rector, assemblea).
  • D’altra banda, combina aquesta descripció panoràmica amb extractes de les entrevistes realitzades a membres de tres cooperatives de consum. Aquests exemples il·lustren les particularitats de cada cas. Les cooperatives participants han estat l’escola El Puig d’Esparreguera, la cooperativa de productes ecològics El Brot de Reus i la cooperativa d’energia verda Som Energia.

La guia també compta amb algunes petites descripcions d’altres cooperatives de consum. S’hi reflecteixen experiències inspiradores, enllaços a recursos complementaris (webs i publicacions), resum de legislació rellevant i un quadre-resum en una pàgina de la llei de cooperatives catalana.

En definitiva, es tracta d’una guia teòrica i pràctica que ens apropa al món del cooperativisme de consum des de diferents mirades i veus.

Descarregueu-vos la guia des d’aquest enllaç

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial