Noticies de la cooperativa

//
Facebook
Twitter
Instagram

Aquest estiu practica turisme cooperatiu o col·laboratiu!

150 150 opcions.coop

L’experiència del turisme de masses, fonamentada en un consum passiu i una explotació insostenible de les destinacions, ha fet patent els seus límits i efectes socials, culturals i ambientals negatius. Afortunadament, existeixen experiències més responsables i sostenibles que inclouen propostes de turisme cooperatiu i/o col·laboratiu.

Turisme cooperatiu
Les cooperatives permeten millorar quantitativament i qualitativament el ventall de propostes turístiques a partir de les seves competències emprenedores, del seu coneixement del territori i de la seva capacitat de treballar en xarxa de cara a promoure un turisme que conjunti la competitivitat econòmica i les necessitats socials i ambientals. Segons Cecop, al menys 1000 cooperatives de treball estan dedicades al turisme a Europa.
Com pots organitzar la teva ruta turística cooperativa?
Consulta la guia interactiva CoopRoute. Des del seu web pots accedir a itineraris de turisme cultural i industrial, a 14 països diferents, proposats per cooperatives amb activitats que promouen el patrimoni local dinamitzant el territori.
Per exemple, la primera Ruta Europea de Cooperatives fa parada a Barcelona, on les cooperatives Biciclot i La Ciutat Invisible proposen rutes històriques urbanes en bicicleta, a Vallbona de les Monges, on La cooperativa l’Olivera, escollida “Millor Celler 2014” es prepara per a la propera verema, a Els Caus de Mura, un centre d’activitats de turisme responsable enmig de les muntanyes del Parc de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. A totes aquestes cooperatives mapades a Pam a Pam se suma l’Agència de Desenvolupament Rural del Berguedà en representació de les cooperatives de la comarca, junt amb diferents cooperatives agràries.
També recomanen contactar amb una cooperativa sòcia de mésOpcions: Fent País, un punt de trobada entre persones i empreses que cerquen el bé comú de la societat catalana a través de l’oci i el turisme de proximitat. La iniciativa et permet consultar una llista d’activitats i establiments d’oci que comparteixen valors com la responsabilitat social o l’ecologisme.

//
Facebook
Twitter
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial